A kosár üres

«
»

A bicikli lámpa a kerékpár egyik elengedhetetlen része. A kerékpár lámpa hiánya Önt és mást is veszélybe sodorhat, nem meglepő hát, hogy akár szigorú büntetést kaphat, ha nincs a biciklijén lámpa. A kerékpárokhoz sok esetben nem jár lámpa, azt Önnek ilyenkor külön kell megvásárolnia.

A kerékpár lámpa beszerzése és beszerelése is kérdéseket vethet fel Önben, például:

„Milyen lámpát vegyek? Elemes, dinamós lámpa vagy inkább az agydinamós lenne a Nekem való?”

„Miért vegyek drágán lámpát, ha fillérekért is kaphatok?”

„Hogyan kell beszerelni az új lámpát, milyen lámpatartó konzol lenne a jó Nekem?”

Ezekre a kérdésekre talál választ az alábbiakban.

Bicikli első lámpa

Az első kerékpár lámpa fehér fényű. Az elsődleges feladata, hogy jól észrevehetővé tegye a kerékpárost, illetve megfelelő látási körülményeket teremtsen a biciklis számára. Az optimális bicikli első lámpa legalább 150 méterről látszik tiszta időben.

Az elmúlt 3-4 évben a korábban széles körben elterjedt halogén lámpákat teljes mértékben kiváltották a LED-es lámpák. Ezek sokkal kevesebbet fogyasztanak lényegesen nagyobb fényerő mellett.

Webáruházunkban széles bicikli első lámpa kínálatból válogathat - akár pár ezer forinttól van már kerékpár első lámpa, ám prémium kategóriából is válogathat.

Mi a különbség ezek között a lámpák között?

Bár minden az Agárdi Kerékpárnál kapható kerékpár első lámpatípus magas színvonalat képvisel, ám például a fényerejük jelentős mértékben különbözhet egymástól.

Lényeges különbség van az áramforrások tekintetében. Az olcsóbb modelleket elemről kell működtetni, a drágább lámpákban általában már beépített akkumulátor van, amit saját töltővel tölthet bármikor.

Kerékpár hátsó lámpa

A kerékpár hátsó lámpa színe piros, elsődleges feladata, hogy a biciklisre a mögötte haladó jármű számára már legalább 150 méterről felhívja a figyelmet. Villogó vagy folyamatos fényt is biztosíthat a sötétben. Ez utóbbi jobban felkelti az autósok figyelmét. Akárcsak a bicikli első lámpa esetében, a kerékpár hátsó lámpa ára is változó - akár kötelességtudatból, akár a bringázás szenvedélyétől hajtva vásárolna hátsó lámpát, itt megtalálja, amit keres! Itt is vannak elemes és akkumulátoros típusok is.

Dinamós bicikli lámpa

A dinamós lámpa energiáját a kerékpáros adja. A dinamót a bringa külső gumija hajtja meg. A dinamós kerékpárlámpa előnye, hogy nem kell azon aggódnia, mikor merül le az elem. A hátránya, hogy megnehezíti a haladást, ráadásul hangos is. A retro kerékpár lámpa bár egykor nagyon népszerű termék volt, mára egyre inkább kimegy a divatból.

Agydinamós lámpa

Az agydinamós lámpa, amely a retrobicikli lámpa jóval hatékonyabb utódja, egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Akárcsak a szimpla dinamós bicikli lámpa esetében, itt sem kell aggódni az elem miatt, ám a régi típussal ellentétben ez egyáltalán nem hangos és nem fogja vissza a lendületet sem – jóformán alig érezni ha működik. Az egyedüli problémát az ára jelentheti: mivel költséges, főleg a 150.000 Ft értéknél kezdődő túrakerékpároknál jellemző és főleg azoknak ajánljuk, akik sokat, hosszú távon bringáznak.

Az elemes bicikli lámpa

Ha Ön szeret időnként kerékpáros kirándulásokra indulni, esetleg bringával jár munkába, vagy a városban használja kerékpárját, az elemes kerékpár lámpa nyújthatja Önnek a legoptimálisabb megoldást.

Az elemes bicikli lámpa vásárlása rengeteg előnnyel járhat. Egyrészt ez a típus biztosítja az Ön számára a legnagyobb ár és fényerő választékot.

Első lámpa, hátsó lámpa, kerékpár lámpa szett - mindegy mit keres, mindenképp van alkalma válogatni. Bilincses vagy szilikon lámpatartó segítségével könnyedén fel-és leszerelhetőek, így tényleg mindenhova könnyedén magával viheti bicikli lámpáit!

Ez azért is fontos, mert a magas színvonalú elemes és akkumulátoros kerékpár lámpa szinte egyetlen hátránya, hogy ha nem vigyázunk rá, akárcsak magának a kerékpárnak, a lámpáknak is hamar lábuk kelhet.

Összefoglalva tehát kijelenthetjük, hogy az elemes kerékpár lámpa illik bele a legtöbb bringás elképzelésébe, mivel áruk és a teljesítményük is igen széles skálán mozog, így Ön is megtalálja az Önnek megfelelő kerékpár lámpát, akár csak egy egyszerűt venne az előírások miatt, akár egy profibb lámpára vágyik!

Akciós ajánlataink

Húsvéti nyitva tartás 2018

 2018 húsvéti nyitva tartás! Mi Nagypénteken is nyitva leszünk!

Bringás gyerekülés kevesebb mint 10.000.-Ft-ért

 Két fajta gyerekülés szuper akciós áron