A kosár üres

«
»

Hogyan válassza ki az Önnek megfelelő kerékpár külső gumit?

Talán Ön is észrevette már, hogy a kerékpár gumi külső némileg hasonlít a cipőre. Ha passzol, minden rendben, ha nem, az mindenre rávetheti az árnyékát. Egy, az Ön számára nem megfelelő bicikli külső gumival sokkal nehezebben halad, míg egy optimális bicikli külső gumival minden „kerek”.

Kerékpár külső gumi méretek

Az új gumi vásárlásához jó tisztában lenni a kerékpár külső méretekkel. A kerékpár külső gumi méretek egyrészt a felni átmérőjétől másrészt a szélességétől (ballonosságától) függnek. A gumikon fel van tüntetve ez a szám, így könnyítik meg a gyártók a vásárlás folyamatát.
Az értékek általában vagy collban, vagy milliméterben vannak megadva. Az átváltás: 1” = 25,4 mm.
Megosztunk Önnel egy, a kerékpár külső gumi méreteket tartalmazó táblázatot, amely segíthet megtalálni a kerékpárjához ideális szélességű bicikli gumi külsőt.


felni belső szélessége[mm]

gumi szélessége [mm]

 

elmegy

tökéletes

elmegy

13

 

18-25

28

15

20

23-32

35

17

23

25-37

40

19

25

28-44

47

21

32

35-50

54

23

37

40-50

54

25

40

44-57

 

A gumicsere szempontjából még fontos tudni, milyen fajtájú bicikli az Öné, hiszen a különböző típusokhoz más-más kerékpár külső való.

Gyermek bicikli gumi külső

A gyerekbicikliknél nagyon egyszerű a helyzet, szinte mindig ballonozott, különböző mintázatú bicikli külső gumit ajánlanak ezekhez a bringákhoz, hogy a gyerkőc biztonságosan, kényelmesen tekerhessen.

MTB külső gumi

A Mountainbike-ok esetében már más a helyzet, mivel ez egy rendkívül sokoldalú bicikli fajta. Ennél a típusnál leginkább az határozza meg a kerékpár gumi külső kiválasztását, hogy milyen terepen szeretné használni a biciklit. 
Abban az esetben, ha inkább városban, aszfalton jár a kerékpárral, az extra vékony 1.3-as és a 1.75-ös közti méreteket ajánljuk Önnek, sima aszfaltmintával. Ezek kicsi a gördülési ellenállása, ám elég kényelmet nyújtanak.
Hogyha a legtöbbször terepen biciklizik, Önnek a 1.95-ös és a 2.25-ös közti ballonosságú kerékpárgumikat javasoljuk. Ezek a gumik bár elég rugalmasak ahhoz, hogy átgörbüljenek a kisebb akadályokon, nem lassítják annyira a sík terepen történő haladást sem.
Extrém igénybevételnek tenné ki kerékpár gumijait? Az sem jelent problémát, hiszen minden típushoz gyártanak specifikus köpenyeket, amelyek segítségével semmi sem állhat Ön és a kalandos bicikli túrák közé!

Országúti kerékpár külső gumi

Amikor országúti kerékpár külső vásárlásra készül, érdemes alaposan átgondolni, mi az Ön számára lényeges szempont: a sebesség vagy a kényelem? Általában 23x622mm-es köpenyeket használnak ezekhez a bringákhoz, ám ha ennél egy kicsit eltérőbb méretet választ, már nagy változást észlelhet.  Pár milliméter is hatalmas különbséget jelenthet: pár milliméterrel vékonyabb hatékonyabbá, pár milliméterrel vastagabb pedig jóval komfortosabbá teheti a kerékpározást.

Trekking és cross 28 as kerékpár külső gumi

Trekking és cross bringákra a kerékpár külső gumi 28”-os gumikat szerelnek. A szélesség itt is eltérő lehet. Akárcsak az országúti kerékpár külső guminál, a trekking és a cross kerékpár külső gumi cseréje is remek lehetőséget szolgáltat arra, hogy eltűnődjön, mi a fontos Önnek: a kényelem, vagy a könnyű haladás?
Ha az előbbi, akkor remek választás lehet egy bicikli külső gumi 28 ”-os, 42 vagy 47 mm-es szélességgel. Abban az esetben ha Ön inkább a könnyű haladást választja, vásárolhat egy 28x622mm-es külső kerékpár gumit.
Természetesen arany középút is létezik: amennyiben Ön egy 35 mm-es vagy 37 mm-es kerékpár gumi külső mellett dönt, élvezheti a gördülékenységet és a komfortos haladást is.

A külső kerékpár gumi mintázata

A fentebb felsorolt tényezők mellet még a kerékpár gumi külső mintázata is fontos. Itt ismét érdemes átgondolnia, milyen terepen bringázik a legtöbbet és az ehhez megfelelő mintázatú kerékpár külső gumit megvenni.
- Az aszfalthoz használatos gumi sima mintázatú, alacsony, nagyon sűrű mintával, amely a tapadást segíti.
- A földhöz vagy döngölt földhöz ajánlott gumi ritka, magas mintázatú.
- A murvás, durva terephez készített gumi sűrű, félmagas mintázatú, így a kisebb kövekben is meg tud kapaszkodni. Határozott oldalminta segíti a nagysebességű kanyarodást.
- A sziklás terepre szánt gumiknak megerősített oldalfala van (néha duplázott), erősített a futófelülete, hogy a sziklák ne tehessenek kárt a gumiban.
- A vegyes terepre tervezett gumi középső felülete sima, az oldalsó része pedig rücskös. Ennek köszönhetően sima felületeken könnyedén halad, ám megfelelően tapad a kanyarokban és laza talajokon is.

Bicikli külső gumi ár

A bicikli külső gumi ár igen széles skálán mozog, ez főleg az adott termék színvonalától függ. Bár igaz, hogy jó választás lehet egy jó minőségű átlagos gumi is, azok számára, akik rendszeresen járnak biciklizni a szinte átszúrhatatlan defekttűrő gumit ajánljuk. Igaz, hogy a Continental defektmentes bicikli külső gumi ár magasabb, ám nem csak a defektek ellen véd, hanem a prémium gumialapanyagnak köszönhetően körülbelül kétszer lassabban kopik, mint egy átlagos bicikli gumi külső.

Akciós ajánlataink

2017-es Kellys bringák vására

  Szuper minőség kedvező áron!

Kerékpáros gyerekülés – első a biztonság!

Azaz hogyan találja meg a  tökéletes kerékpáros gyerekülést   Van pár kérdés, ami minden kerékpáros gyerekülés vásárláskor felmerül. Mitől lesz biztonságos a gyerekülés?