A kosár üres

«
»

Cyclocross kerékpárok a száguldás szerelmeseinek

Terepbicaj egy országúti kerékpár bőrében – a legegyszerűbben talán így határozhatnánk meg, hogy mi is az a cyclocross kerékpár. Külsőre ugyanis megszólalásig úgy fest, mint az országúti testvérei, tudásában azonban jóval több annál, hiszen alapvetően terepre készült.

Cyclocross kerékpár

Sárban, homokban

A fiatalok körében egyre inkább hódít a cyclo őrület, és ma már versenyek egész sorát rendezik ebben a sportágban. Azon kívül, hogy a cyclocross kerékpár országútra is kiválóan alkalmas, az igazi cyclo élményt terepen élvezheti, ahol elképesztő pályákon folynak olykor a küzdelmek. Sőt, azokban az országokban – így nálunk is –, ahol az utak minősége sok kívánnivalót hagy maga után, egy cyclocross kerékpár igazán jó választás.

Azoknak, aki valódi kalandra vágynak

Egy cyclocross kerékpár elsősorban azoknak a bringások szól, akik nem szeretnek kompromisszumot kötni, és aszfalton ugyanúgy élvezni akarják a száguldás örömét, mint egy nehezebb terepen. Ráadásul mindezt egyetlen kerékpárral megtehetik, és nem kell mind a két útviszonyra külön-külön járgányt vásárolniuk.

Országúti forma, terepre való tulajdonságok

Mint már írtuk, a cyclocross kerékpár külsőre az országúti kerékpárra hasonlít, ha azonban alaposabban szemügyre veszünk egy példányt, akkor bizony felfedezhető a különbség.
Talán az egyik legjobban szembetűnő különbség a cyclocross kerékpár gumija. Ezeket a bringákat ugyanis többféle gumival elláthatjuk, attól függően, hogy éppen mire akarjuk használni. Tehetünk ugyanis rá 23 milliméter széles országúti gumit, és nekivághatunk az aszfaltnak, de ha egy 25 milliméteressel szereljük föl, akkor már egy rázósabb terep sem lesz akadály a számára. Ami említésre méltó még, az a nehezebb váz, hiszen bírnia kell a nagyobb terhelést, a fékekből pedig három különféle változat is használatos ezeknél a típusú bicajoknál.

Ár a csillagos ég

A speciális kialakítás, és a többféle használati mód miatt a cyclocross kerékpárok ára meglehetősen borsos – bőven 300.000 forint fölött vannak, de a milliós szint sem ritka. Persze, ezek már nagyon profi gépek, amik leginkább versenyzőknek ajánlottak – ha valaki csak ismerkedni szeretne a cyclocross biciklikkel, akkor egy zerényebb árfekvésű is bőven megteszi.

Akciós ajánlataink

Húsvéti nyitva tartás 2018

 2018 húsvéti nyitva tartás! Mi Nagypénteken is nyitva leszünk!

Bringás gyerekülés kevesebb mint 10.000.-Ft-ért

 Két fajta gyerekülés szuper akciós áron