A kosár üres

Kerékpáros gyerekülés – első a biztonság!

Amikor biciklis kirándulásra készül a család, de a gyerkőc még túl fiatal ahhoz, hogy a saját bringáján jöjjön, esetleg egy olyan hosszú túrát tervez, amit ő még nem bírna erővel, a legjobb megoldás, ha felülteti a gyermeket maga mögé a csomagtartóra.

Ez szép és jó, ám nagyon fontos, hogy ezt hogyan teszi – egy megbízható és komfortos üléssel, vagy egy otthon összetákolt, ülésnek tűnő valamivel. Lehet, hogy Ön ezt feleslegesnek tartja: „Ugyan már, gyerekkorunkban se csináltak ebből gondot, a nagyi csak feltett minket hátra a csomagtartóra, és mégse történt semmi bajunk!”

Lényegtelen lenne elmagyaráznunk, hogy mennyire más volt akkoriban az élet és lassabb a közlekedés. Nem ez a fontos. A fontos az, hogy Ön szeretné mindig a lehető legjobb, legbiztonságosabb megoldásokat biztosítani gyermekének, és ez akkor is igaz, amikor a biciklijére ülteti. Ehhez pedig nélkülözhetetlen egy magas színvonalú, megbízható kerékpáros gyerekülés.

Ajánlott kerékpár gyerekülés hátra

A sokféle fajtájú ülés közül gyakran nehéz választani. Azt is nehéz eldönteni, milyen szempontok szerint érdemes vásárolni.  

Mi szeretnénk megkönnyíteni Önnek a kerékpár gyerekülés beszerzését, ezért leírtuk a legfontosabb információkat és tapasztalatokat.

A tökéletes kerékpáros gyerekülés megtalálása

Van pár kérdés, ami minden kerékpáros gyerekülés vásárláskor felmerül.

Mitől lesz biztonságos a gyerekülés?

Előre, vagy hátra helyezzem? Melyik típus fog jobban beválni, az előre, vagy a hátra szerelhető?

Mennyi idős kortól ajánlott?

Meddig ültethetem bele?

Mekkora a gyerekülés súlyhatára?

Az elsődleges, és leglényegesebb szempont a biztonság, ezt nem lehet elégszer elmondani!

Mitől lesz megbízható egy kerékpár gyerekülés?

Először is egy kellőképp megbízható gyerekülés több ponton záródó biztonsági övvel van felszerelve, ezeket pedig a benne ülő kisgyermek még semmiképp se tudja kikapcsolni!

Nagyon fontos még, hogy a lábtartó minden gyerekülésnél állítható és leköthető legyen. Így a gyerkőc lába garantáltan védve lesz az üllőktől.

Az is lényeges szempont, hogy nem lehet a gyerekülésen olyan éles, kiálló felület, ami megsértheti a gyermeket.

A vásárlásnál, és használatnál egyaránt figyeljen oda arra is, hogy az adapteres, vagy a csomagtartóra szerelhető kerékpár gyerekülés esetén a csavaros rögzítésen felül legyen egy plusz rögzítő heveder is, ami a bicikli nyeregcsövét öleli át.  Ezzel biztosíthatja, hogy a gyerekülés rajta maradjon a biciklin.

Előre vagy hátra?

Melyik a biztonságosabb fajta: az előre, vagy a hátra szerelhető gyerekülés?  

Erre úgy válaszolhatunk, hogy összehasonlítjuk mindkét féle gyerekülés lehetőségeit és korlátait.

Nagyon fontos tudnivaló, hogy az előre szerelhető biciklis gyerekülés terhelhetősége maximum 15 kg, míg a hátra szerelhetőnek 25 kg. Emiatt hogyha a hátsó kerékpáros gyerekülés mellett dönt, spórolhat, vagy vehet drágább fajtát is, mivel úgyis tovább használják majd.

Szintén lényeges információ, hogy az első gyerekülés háttámlája rövidebb, mint a hátsóé.

Éppen ezért az előre szerelhető típus kevésbé, vagy egyáltalán nem óvja a gyermeke fejét és nyakát egy lehetséges esés esetén, miközben a hátsó igen!  Ugyanakkor a hátra szerelhető gyerekülés esetében egyensúlyozni is könnyebb a kerékpárral.

Valószínűleg Ön is rájött már, hogy a hátsó gyerekülés a biztonságosabb.

Lényeges szempont lehet az is, hogy fix vagy levehető legyen-e az a hátra szerelhető gyerekülés. Hogyha szeretné ugyanazt az ülést több kerékpárral hordozni – mert hol apa, hol pedig anya viszi a kicsit, akkor a levehető gyerekülés a jobb választás.

Nem utolsó sorban a komfort szempontjából is a hátsó a jobb választás, hiszen sokkal kényelmesebb, mint az előre szerelhető, hiszen nagyobb, és a benne ülő gyerkőc nincs beszorítva a tekerő szülő karjaiba!

Ez azért is nagyon fontos, mert ha a lurkó nem érzi magát az ülésben, akkor nyüglődni és folyamatosan fészkelődni fog, ami elterelheti az Ön figyelmét, amikor éppen a forgalomra kellene koncentrálnia. Ellenben egy kényelmesen párnázott hátsó gyerekülésben gyermeke biztosan élvezni fogja az utazást. A háttámla kivitelezésénél ügyeljen arra, hogy legyen a sisak számára elegendő hely, a kisebb korú gyerkőcöknél pedig pozitívum, ha a háttámla dönthető.   

Mennyi idős kortól használható?

 Erre nincsen pontos szabály! A legfontosabb szempont az, hogy a kisgyermek már képes legyen stabilan ülni. Így már 6-7 hónapos kortól is használható.

Meddig használhatja a gyermek a gyerekülést?

Viccesen hangzik, de igaz: amíg belefér! Hivatalosan nem a kor, hanem a súly a mérvadó ebben a kérdésben. A hátra szerelhető gyerekülés 25 kg-ig, és az előre szerelhető típusok pedig mind 15kg-ig terhelhetőek!

Mielőtt megvásárolna egy biciklis gyerekülést, mindig az lebegjen a szeme előtt, hogy Önnek, és gyermekének mi a legjobb, sohase az ár alapján döntsön, hiszen ekkor a pénznél sokkal fontosabb dologról dönt!

Kattintson ide, ha szeretné megnézni webáruházunk gyerkülés kínálatát.

Akciós ajánlataink

Bringás gyerekülés kevesebb mint 10.000.-Ft-ért

 Két fajta gyerekülés szuper akciós áron   

2017-es Kellys bringák vására

  Szuper minőség kedvező áron!

×
Húsvéti gyermek kerékpár akció

2018.04.08.-ig  minden Dema gyerek biciklire a  kupon kódért cserébe 10% kedvezmény adunk!

Figyelem, a kódot már most írja le!

 Dema kupon 2018

Webes vásárláskor a Demagyerek10 kódot a  kosár oldalon  a kuponkód megadása mezőbe kell beírnia. (Így a kedvezmény automatikusan levonásra kerül.) A Kupon kód akciós kerékpárokra nem érvényes.