A kosár üres

Láncváltós vagy agyváltós kerékpár?

Gyakran kérdezik vásárlóink: „Miért jó az agyváltós kerékpár?”

A kérdés jogos, hiszen egy új agyváltós modell vásárlása nem kis beruházás, és ha nem válik be, akkor éveken át viselhetik a döntés következményeit. Van azonban, akinek ideális választás az agyváltós kerékpár.

Kinek előnyös az agyváltós kerékpár?

Először is: az agyváltós bringára lehet láncvédőt rakni. Vagyis garantáltan nem kell a nadrág becsípődésétől tartani!

Másodszor: az agyváltós kerékpár egy jó értelemben vett igénytelen rendszer! Az agyváltó egy zárt rendszerű, a hátsó kerékagyban van minden, ami a váltáshoz kell. Mivel zárt, ezért nem koszolódik, kevésbé sérülékeny, és jóval kevesebb gondozást igényel, mint a külső váltó. Az agyváltót használattól függően 4-5 évente kell csak karbantartani! A láncváltónál a lánc nyúlásával cserélni kell a láncot, a hajtóművet és a hátsó fogaskerekeket is.

Harmadszor: a láncváltóval csak menet közben lehet váltani. Az agyváltó viszont álló helyzetben is vált: csak egy könnyed tekerés a markolaton, és máris másik fokozatba kapcsol.
Arról nem is beszélve, hogy a láncváltó a legváratlanabb helyzetekben – jellemzően egy piros lámpánál indulás előtt – dobja le a láncot a fogaskerékről. Aki állt már így megszégyenülten egy kereszteződésben, az tudja miről beszélek! Az agyváltónál ez nem fordulhat elő, hiszen a lánc soha nem ugrál egyik fogaskerékről a másikra.

Ajánlott agyváltós kerékpárok

Az agyváltó típusai

Az agyváltó több fokozattal készül. Kapható belőle 3-as, 7-es, 8-as sőt 11-es is.

A 3-as fokozat igazán a városi forgalomhoz való igazítást könnyíti meg (sík terepen lévő városról beszélek). OKÉ, enyhébb emelkedők legyőzésében is segít. A 7-es, 8-as ,és nem beszélve a 11-es rendszerekkel már komolyabb emelkedőknek is nekivághat, főként ha könnyű, merev vázra szerelték, vagyis alapvetően túrára szánt konstrukcióban használták fel.

Vagyis a 3-as fokozatú agyváltó jellemzően a városi kerékpárokra kerül és egyes trekking kerékpárokat szerelnek fel vele. A 7-es, 8-as és a 11-es fokozatút már komolyabb túrakerékpárokon látható, valamint felsőbb kategóriás városi kerékpárokon.
Sokak által kedvelt előnye az, hogy kontrafékes. Az idősebb korosztály nagy örömére.  Ritka a kontra nélküli változat.

Na és mi a hátránya? Mert erről is beszélni kell!

Agyváltóval szerelt kerékpár nem Ferrari! Nem való sem downhill-re, sem „krosszozásra”, bármennyi fokozat is legyen rajta. (Mindezt saját tapasztalatomból írom!)

Egy 18-21 sebességes láncváltó áttételi arányához képest még a 11-es agyváltó is eltörpül, ezért nagyon gyors lejtmeneteknél, vagy komoly emelkedőknél nem biztos, hogy sikerül megtalálni az erőnlétünknek megfelelő fokozatot.

Tehát: az agyváltós kerékpár ideális választás Önnek:

- ha szereti a kényelmet,
- ha nem akarja kezét csuklóig összekenni fekete kulimásszal, amíg visszavarázsolja a megbokrosodott láncot a fogaskerekekre
- ha nem szereti a komplikált váltókat (most akkor ha elől váltok fel, és hátul le, akkor mi történik?),
- ha vágyik a kontrázás élményére!
- ha nincs ideje és pénze gyakran szervizbe járni
- ha télen is gyakran használja a bringát
- ha nem akar száguldozni vagy feltekerni a Kékestetőre!

Agyváltós kerékpár kínálatunk

 

Akciós ajánlataink

Bringás gyerekülés kevesebb mint 10.000.-Ft-ért

 Két fajta gyerekülés szuper akciós áron   

2017-es Kellys bringák vására

  Szuper minőség kedvező áron!

×
Húsvéti gyermek kerékpár akció

2018.04.08.-ig  minden Dema gyerek biciklire a  kupon kódért cserébe 10% kedvezmény adunk!

Figyelem, a kódot már most írja le!

 Dema kupon 2018

Webes vásárláskor a Demagyerek10 kódot a  kosár oldalon  a kuponkód megadása mezőbe kell beírnia. (Így a kedvezmény automatikusan levonásra kerül.) A Kupon kód akciós kerékpárokra nem érvényes.