A kosár üres

A futóbicikli hány éves kortól használható?

Nagyon sok szülőnek, nagyszülőnek gondot okoz a megfelelő méretű futóbicikli megvásárlása, pláne akkor, ha ajándéknak szánja, vagy futóbicikli webáruházon keresztül szeretné megrendel

Mi azt szeretnénk, hogy önnek, könnyű, szinte gyerekjáték legyen a futóbicikli vásárlása, ezért az alábbiakban összegyűjtöttük az ezzel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

Tartalom

Milyen futóbicikli méretek vannak?
Mi a különbség a fa futóbicikli, a műanyag futóbicikli, és a fém futóbicikli között?
Érdemes-e használt futóbiciklit venni?
Kapható-e futóbicikli pedállal?
Kapható-e futóbicikli fékkel?
Egy igazi sláger: futóbicikli névvel!

A leggyakrabb elhangzó kérdés vevőink részéről:

A futóbicikli hány éves kortól használható?

A futóbicikli mikortól javasolt?

A futóbicikli 2 évesnek már jó?

Nos ezekre a kérdésekre nincs egyértelmű szabály!

Ahány futóbicikli márka, annyiféle vázkialakítás, és vázmagasság. Jellemzően egy átlagos futóbicikli mérete megegyezik a legkisebb 12 colos hagyományos gyerek bicikli méretével.

De létezik olyan futóbicikli is, például az általunk is forgalmazott Yvelo junior futóbicikli, aminek nemcsak a váza, és a nyereg magassága alacsony, hanem a kereke is csak 10 colos. Éppen ezért ezt a modell már 1,5 éves kortól használható.

Tehát összefoglalva a „futóbicikli hány éves kortól ajánlott” kérdésre a válasz: Megfelelő méretű futóbicikli már 1,5 éves kortól használható!

Milyen futóbicikli méretek vannak?

A futóbicikli méretek is különbözőek. Itt mindenképpen 2 fajta méretről kell beszélni! Egyszer a kerék méretéről, másodszor pedig a váz méretérő.

Kerékméret

A futóbicikli kerék méreteire már az előző kérdésben is kitértem, de nézzük meg egyszer. Jellemzően a futóbicikli kerékmérete 12 colos, ami pont ugyanakkora, mint egy legkisebb gyerek biciklié. De létezik ennél kisebb 10 colos kerékkel szerelt futóbicikli is.

Vázméret

„Miért van az, hogy két egyforma kerékméretű futóbiciklinél, az egyiknél leér a gyermek lába, a másiknál pedig nem?”

A válasz nagyon egyszerű. Minden futóbicikli vázformája más és más.

Lehet alacsony, és magas felépítésű is, éppen ezért hiába engedi le a nyerget a legalacsonyabb állásba, egy magasabb vázú futóbicikliről nem ér le a gyermek lába.

 „De akkor hogyan kell jó méretű futóbiciklit vásárolni?”

Az életkornál sokkal, de sokkal fontosabb a következő:

Futóbicikli vásárláskor önnek tudnia kell, hogy hány centiméter a gyermek belső lábhossza! (combtőtől a talpig) Ha ez a szám megvan, akkor már könnyű dolga van, hiszen kérheti az eladó segítségét. Mérje le a nyereg legalsó állása és a talaj között távolságot, és egyből kiderül, hogy biztonságosan leér-e a gyermek lába, vagy sem.

Fontos! Ne rendeljen webáruházból olyan futóbiciklit, ahol nincs feltüntetve, hogy mekkora belső lábhossz kell az adott futóbicikli biztonságos használatához!

Így nem érheti sem önt, sem gyermekét, vagy unokáját csalódás!

Webáruházunkból rendelhető valamennyi futóbicikli termékleírásában feltüntetjük, hogy mekkora belső lábhossz kell az adott járgányhoz!

Mi a különbség a fa futóbicikli, a műanyag futóbicikli, és a fém futóbicikli között?

Valóban több fajta anyagból készülnek a futóbicikli vázak.

Fa futóbicikli előnye abban rejlik, hogy anyaga természetes. Sőt még a grafikájához használt festék is környezetkímélő. A környezettudatos szülőknél a fa futóbicikli mindenképpen nyerő. Hátránya viszont abban rejlik, hogy a fa puhasága miatt igen sérülékeny, hamar meglátszódik rajta az ütés nyoma. Márpedig jól tudjuk, hogy a gyerekek a futóbiciklit ide, oda döntik...

A műanyag futóbicikli jellemzően a könnyebb súlya végett népszerű, de közel sem olyan strapabíró, mint a fém, vagy a fa társai. A műanyag futóbicikli szinte minden alkatrésze is műanyag, ami nem minden esetben jó. Például a javíthatóság szempontjából kimondottan hátrányos.

A fém futóbicikli váza masszív, és erős, ennek következtében strapabíró. Egy drágább fém futóbicikli több testvért, vagy a családon belül több gyermeket is jól kiszolgál. Ha ezt a szempontot figyelembe veszi, nem csak pénzt spórolhat meg, hanem garantáltan örömteli időtöltést is ajándékozhat. Ugyanis egy drágább fém futóbicikli kereke már ipari csapágyas, ami miatt a fém futóbicikli könnyedén, és csendesen gurul, meghibásodási lehetősége pedig nulla. Ilyen például az általunk is forgalmazott összes Yvelo Junior, és Yvelo futóbicikli.

Valamint igen kedvelt modell, ami szintén megtalálható üzletünkben, és a webáruházunkban az Alpina fém futóbicikli is. Elsősorban az ára miatt népszerű!

Érdemes-e használt futóbiciklit venni?

Ma már sok helyen kapható használt futóbicikli. Használt futóbicikli vásárlásakor is feltétlenül vegye figyelembe a fent leírtakat!

Ezen kívül ellenőrizze le a kerekek, a csapágyak, és a váz állapotát is. Ha erre nincsen lehetősége, akkor inkább nem javasoljuk a használt futóbicikli vásárlását. Ne feledje egy új futóbiciklire gyártótól függően 1-3 garancia van.

Kapható-e futóbicikli pedállal?

A válasz nem! Nem létezik futóbicikli pedállal.

De kivétel erősíti a szabályt, ugyanis létezik egy Yvelo modell, a Flippa 2in1 ami egyben futóbicikli, és tricikli is.

Kapható-e futóbicikli fékkel?

Igen, kapható, de ebben a kérdésben megoszlanak a szakértői vélemények.

Valaki arra esküszik, hogy kell, valaki arra, hogy nem.

Egy biztos, ha nem lenne biztonságos, akkor nem kerülhetne a rengeteg fék nélküli futóbicikli az üzletekbe.

És legvégül,

Egy igazi sláger: futóbicikli névvel

Vagyis: névre szóló futóbicikli

Nem kérdés, hogy a gyermeke vagy az unokája már attól is hihetetlenül boldog lesz, ha megajándékozza egy szuper futóbiciklivel.

De egy névre szóló futóbiciklivel még nagyobb lesz az öröm!

Képzelje csak el azt az örömöt, amikor a gyerkőc meglátja saját nevét a bringán – mintha egyedi rendszáma lenne, épp úgy, mint apa autójának.

futobicikli nevvel

Egy méretben jól kiválasztott futóbicikli már 1,5 éves kortól használható. Igaz egy másfél éves gyermek még nem tudja elolvasni a nevét a bringán, de még ebben az esetben is a névre szóló futóbicikli igazán személyes, és különleges ajándék.

Vagy gondoljon csak bele,  micsoda menő lesz amikor gyermeke, vagy az unokája az oviba egy névre szóló futóbiciklivel gurul be, amin a nevét is már el tudja olvasni.

Rendeljen névre szóló futóbiciklit

Ha szeretne egy különleges ajándékkal kedveskedni gyermekének, vagy unokájának, akkor csak válassza ki webáruházunkban a legmegfelelőbb futóbiciklit, és kérje tőlünk névre szóló matricával, hogy még nagyobb legyen az öröm!

Fontos! Amennyibe szeretné kérni az egyedi matricázást, abban az esetben a futóbicikli mellett, a matricát is meg kell rendelnie!

Amennyiben szeretne a gyermekének a leginkább neki való modellt, nézzen körül kerékpár webáruházunk futóbicikli kategóriájában.

Akciós ajánlataink

Bringás gyerekülés kevesebb mint 10.000.-Ft-ért

 Két fajta gyerekülés szuper akciós áron   

2017-es Kellys bringák vására

  Szuper minőség kedvező áron!

×
Húsvéti gyermek kerékpár akció

2018.04.08.-ig  minden Dema gyerek biciklire a  kupon kódért cserébe 10% kedvezmény adunk!

Figyelem, a kódot már most írja le!

 Dema kupon 2018

Webes vásárláskor a Demagyerek10 kódot a  kosár oldalon  a kuponkód megadása mezőbe kell beírnia. (Így a kedvezmény automatikusan levonásra kerül.) A Kupon kód akciós kerékpárokra nem érvényes.